بویلر لامونت چیست؟ | بویلر لامونت چگونه کار می کند؟

مدیریت
0 دیدگاه

استفاده از بویلر روز به روز در حال افزایش است. بویلرها برای تولید بخار استفاده می شوند که بیشتر در تولید برق به کار می رود. انواع مختلف بویلرها در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. بویلرها انواع بسیاری دارند که بویلر لامونت یکی از آنهاست. در این مقاله به طور عمده به جنبه های مختلف این بویلر می پردازیم.

بویلر لامونت چیست؟

بویلر لامونت از نوع بویلرهای لوله آبی گردش اجباری است که از پمپ تغذیه خارجی برای گردش آب در قطر کوچک لوله های آب استفاده می کند. در این نوع بویلر، آب در داخل لوله های آب به گردش در می آید در حالی که گازهای دودکش اطراف این لوله ها را احاطه کرده اند. در سال 1925، والتر داگلاس لامونت بویلر لامونت را اختراع کرد. این بویلرها در اصل برای کشتی ها طراحی شده بودند.

این اولین بویلر با گردش اجباری بود. این نوع بویلرها دارای یک پمپ آب خارجی هستند که جریان آب را به اجبار به لوله های آب بویلر هدایت می کند. به همین دلیل فشار آب در بویلر گردش طبیعی کمتر از فشار لوله آب است.

بویلر لامونت بیشتر در نیروگاه های آبی برای تولید برق استفاده می شود. بویلر لامونت تقریبا 45 تا 50 تن بخار فوق گرم در دمای 500 درجه سانتیگراد و فشار 120 بار تولید می کند.

اصل کار بویلر لامونت

بویلر لامونت بر اساس اصل گردش اجباری آب در بویلر با کمک پمپ گریز از مرکز کار می کند. این بویلر یک بویلر لوله آبی درون سوز است.

در این بویلر، آب در لوله های آب قابل انعطاف به گردش در می آید در حالی که گازهای دودکش در خارج از این لوله ها جریان دارند. بویلر لامونت به روش زیر عمل می کند:

  • با شروع کار بویلر لامونت، یک پمپ تغذیه آب را وارد اکونومایزر می کند. این آب تا حدی در اکونومایزر گرم می شود.
  • یک پمپ گریز از مرکز برای پمپاژ آب از اکونومایزر به لوله های آب یا لوله های اواپراتور استفاده می شود.
  • هنگامی که هوای پیش گرم کن به داخل کوره می رود، کوره با سوزاندن سوخت جامد هوا را گرم می کند. هوای پیش گرمکن از سوخت گرما می گیرد و به گازهای دودکش تبدیل می شود.
  • هنگامی که گازهای دودکش با فرآیند سوزاندن گرما می گیرند، شروع به گردش در خارج از لوله های اواپراتور می کنند، دمای آبِ لوله­ی اواپراتور را افزایش می دهند و آب را به بخار تبدیل می کنند.
  • مخلوطی از آب و بخار اشباع شده در لوله های اواپراتور تولید می شود.
  • مخلوط حاصل به درام جداکننده بخار منتقل می شود.
  • این درام جز خارجی بویلر است.
  • درام جداکننده بخار را از آب جدا می کند و بخار را به سوپرهیتر تحویل می دهد.
  • سوپرهیتر گرما را  به بخار منتقل می کند و دمای بخار را افزایش می دهد.
  • سوپرهیتر بخار را به حالت فوق گرم درمی آورد.
  • آب جدا شده توسط درام جداکننده بخار به اکونومایزر بازگردانده می شود، هوای پیش گرم به داخل کوره فرستاده می شود که آب لوله­ی اواپراتور تابشی را گرم می کند. پس از این، کل چرخه تکرار می شود تا زمانی که کل آب به بخار تبدیل شود.
  • بویلر لامونت دارای فشار کاری بیش از 170 بار می باشد. قابلیت تولید 50000 کیلوگرم در ساعت در دمای 500 درجه سانتی گراد را دارد.

تاریخچه

مارتین بنسون اولین فردی بود که کار بر روی مفهوم بویلر درام با گردش اجباری را آغاز کرد. والتر داگلاس لامونت از برداشت خودش استفاده کرد و اولین بویلر با گردش اجباری لامونت را در سال 1918 طراحی کرد. او یک مهندس و یک فرمانده نیروی دریایی ایالات متحده بود. در سال 1942 در نیویورک درگذشت. این بویلر به طور خاص برای استفاده در کشتی ها طراحی شده بود.

اجزای بویلر لامونت

بویلر لامونت دارای اجزای اصلی زیر است:

1. پمپ تغذیه

2. رنده

3. اواپراتور تابشی

4. سوپرهیتر

5. اکونومایزر

6. پمپ سیرکولاتور

7. اواپراتور همرفت

8. درام جداکننده بخار

9. هدر توزیع

10. محفظه احتراق

11. دمنده

1) پمپ تغذیه

پمپ تغذیه مهمترین بخش بویلر لامونت است. برای پمپاژ آب از منبع خارجی به داخل بویلر استفاده می شود. هدف اصلی این پمپ تامین آب بویلر برای تولید بخار می باشد. این پمپ فشار آب را افزایش می دهد به طوری که آب به راحتی بتواند به داخل پمپ منتقل شود.

2) رنده

رنده در کف کوره نصب می شود. زغال سنگ به رنده داده می شود و رنده آن را می سوزاند تا گرمای محفظه احتراق را فراهم کند.

3. اکونومایزر

واحدی است که راندمان بویلر را افزایش می دهد. اکونومایزر برای پیش گرم کردن آب قبل از ورود آب به بویلر استفاده می کند.

از گرمای باقیمانده گازهای دودکش برای پیش گرم کردن آب استفاده می کند. به این ترتیب، بویلر انرژی و زمان کمتری برای تبدیل آب به بخار مصرف می کند.

4. پمپ سیرکولاتور

بویلر از یک پمپ گریز از مرکز به عنوان پمپ سیرکولاتور استفاده می کند. پمپ گریز از مرکز به عنوان قلب بویلر لامونت شناخته می شود.

این پمپ به توربین بخار متصل است و توربین انرژی پمپ گریز از مرکز را تامین می کند. هنگامی که پمپ شروع به کار می کند، آب را از درام جداکننده بخار دریافت می کند. این پمپ دارای پروانه و دیفیوزر برای پمپاژ آب است.

5. هدر توزیع

این واحد بویلر دارای یک شیر تخلیه در یک سر و یک شیر مکش در سر دیگر می باشد.

6. اواپراتور تابشی

عملکرد اواپراتور تابشی تبدیل آب مایع اشباع است. پس از آن، مایع اشباع شده را به بخار تبدیل می کند. این واحد گرما را از فرآیند سوزاندن سوخت دریافت می کند.

7. اواپراتور همرفتی

در این جا  آب اشباع به بخار اشباع تبدیل می شود.

8. درام جداکننده بخار

هنگامی که اواپراتور تابشی آب را به بخار تبدیل می­کند، بخار حاصل به درام جداکننده بخار فرستاده می شود.

همانطور که از نام درام جداکننده بخار پیداست، بخار را از آب جدا می کند. هنگامی که بخار جدا می شود، آب با استفاده از یک پمپ گریز از مرکز به اواپراتور تابشی فرستاده می شود در حالی که بخار به سوپرهیتر ارسال می شود.

9. سوپرهیتر

هنگامی که بخار از درام جداکننده بخار به سوپرهیتر می رسد، سوپرهیتر گرما را به بخار می دهد به طوری که ذرات آب در بخار وجود نخواهد داشت. سوپرهیتر بخار را به بخار فوق گرم تبدیل می کند. این بخار فوق گرم برای به حرکت درآوردن توربین بخار استفاده می شود.

10. دمنده

دمنده هوا را از جو دریافت می کند و این هوا را به پیش گرمکن هوا می رساند.

11. محفظه احتراق

محفظه احتراق برای سوزاندن سوخت جامد استفاده می شود. گرمای تولید شده در اثر فرآیند احتراق باعث افزایش دمای هوا و تولید گازهای دودکش می شود. از گازهای دودکش برای گرم کردن آب بویلر استفاده می شود.

مزایا و معایب بویلر لامونت

بویلر لامونت دارای مزایا و معایب زیر است:

مزایای بویلر لامونت

  • این نوع بویلر می توانند فشار بخار بالایی تولید کنند
  • بویلر لامونت دارای طراحی انعطاف پذیر است
  • سرعت انتقال حرارت بالایی دارند
  • این بویلر می تواند تا 50000 کیلوگرم در ساعت بخار تولید کند
  • دارای درام کوچک هستند

معایب بویلر لامونت

  • عیب اصلی بویلر لامونت این است که حباب هایی روی سطح لوله ایجاد می شوند که این سرعت انتقال حرارت به بخار را کاهش می دهد.

کاربردهای بویلر لامونت

بویلر لامونت کاربرد وسیعی در صنایع مختلف برای تولید برق دارد.

جدیدترین مقالات
مدیریت
0 دیدگاه
مقالات مرتبط

انواع بویلر ها و کاربرد انها

انواع مختلفی از دیگهای بخار برای کاربردهای مختلف گرمایشی و صنعتی استفاده می ش...
مدیریت
0 دیدگاه

روش های تبدیل  انرژی خورشیدی به انرژی...

     سلولهای فتوولتایک:  سلولهای فتوولتایک ، که به عنوان ...
مدیریت
0 دیدگاه
مکانیک سیالات

کاربردهای اصلی مکانیک سیالات

مکانیک سیالات کاربردهای گسترده ای در زمینه های مختلف دارد. در اینجا برخی از ر...
مدیریت
0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *